Jollen zeilwedstrijden

Jollen zeilwedstrijden

Stichting de Staverse Jol organiseert sinds 2013 zeilwedstrijden voor Staverse jollen. Dit doen we in samenwerking met vier plaatselijke commissies in Zuidwest Friesland. We zeilen in twee klassen:  jollen in visserman-uitvoering en kajuitjollen. 

De stichting organiseert de wedstrijden om jollenzeilers met elkaar in contact te brengen. Sportiviteit, gewoon lekker zeilen, gemoedelijkheid en vooral gezelligheid staan hoog in ons vaandel. We doen daarom niet aan ratings, metingen of andere moeilijke voorwaarden. Helemaal zonder regels zeilen gaat natuurlijk niet. Maar we zijn ook transparant en de gemaakte afspraken zijn na te lezen bij de Wedstrijdregels. Nieuwe zeilers zijn van harte welkom en kunnen zich via onderstaande contactformulier aanmelden.

AGENDA

 

De zeilwedstrijden voor Staverse Jollen in 2021:

In 2020 moesten we alle wedstrijden laten vervallen door de nog steeds heersende Corona-pandemie. We zijn altijd optimistisch en hopen dat we deze zomer de kans krijgen om wedstrijden met de jollen te kunnen zeilen.  Met de plaatselijke commissies hebben we daarom alvast een viertal datums vastgelegd. Deel ons enthousiasme en meld je alvast aan, dan staat er tenminste weer wat in je agenda!

 

 De wedstrijden gaan alleen door, als dat is  toegestaan volgens de dan geldende coronaregels.

Of een wedstrijd afgelast wordt of doorgaat, kun je op deze pagina lezen. Iedereen krijgt hiervan altijd ook per mail een bericht van ons.

 

Voorlopige datums voor zeilwedstrijden jollen in 2021:

Laaksum              zaterdag 5 juni        In verband met corona is deze wedstrijd afgelast!

Stavoren              zaterdag 10 juli

Oudega                 zaterdag 28 augustus

Hindeloopen     zaterdag 4 september

 

De wedstrijd in Laaksum kan onder de huidige regels helaas nog niet plaats vinden. De volgende wedstrijd, in Stavoren blijft op de agenda staan. Een maand van te voren beslissen we over al dan niet doorgaan.

WEDSTRIJDREGELS

De wedstrijden die de stichting organiseert hebben de volgende uitgangspunten:

  • Gezelligheid: de 4 weekends dat er gezeild wordt, zijn voor jong en oud de gelegenheid om ongedwongen met elkaar uit te zijn.
  • Jonge mensen kennis laten maken met het zo optimaal mogelijk zeilen van de jollen.
  • Sportiviteit: zit je fout, dan neem je zelf je straf door een strafrondje te maken.

Helemaal zonder regels kan een wedstrijd natuurlijk niet georganiseerd worden. Je kunt de laatste versie van de wedstrijdregels hieronder downloaden. Let op: onder andere in verband met de wegvallende wind in Laaxum in 2019 zijn er aanpassingen gedaan. Deze aanpassingen zijn geel gemarkeerd in de wedstrijdregels.

Sfeerimpressie

Wil je je zich aanmelden voor de zeilwedstrijden? 

Of heb je een vraag?

Mail ons:

Contactformulier Zeilwedstrijden

Jolig & beregezellig!