Deze zeilwedstrijden vonden plaats in het weekend van de Visserijdagen. Daarvoor waren de meeste jollen al een dag eerder naar Stavoren gegaan. Op vrijdagmiddag voeren ze in parade door de Stadsgracht, via de oude sluis, naar de oude haven van Stavoren. Een bijzondere gebeurtenis met veel publiek rond de haven De voorste jol vervoerde de Visserijkoningin en haar hofdame.

In verband met de Visserijdagen was het programma aangepast. Na de routebespreking op zaterdagmorgen, bij het palaver volgde meteen de brunch. Om 12:30 startte de eerste wedstrijd. Na deze wedstrijd bleven de jollen op zee voor de tweede wedstrijd.

De plaatselijke commissie van Stavoren, had bedacht om deze dag, alles eens anders dan gebruikelijk te doen. Het jollenzeilen gaat per slot van rekening om te( leren) zeilen onder alle omstandigheden en het met elkaar in contact brengen van de jollenzeilers. De zeilwedstrijd kende een bijzondere start: voor de wind. Bij windkracht 4 en veel golfslag speelden, als vanouds, de elementen een belangrijke rol op zee. De wedstrijdbaan was dicht bij de kust gelegd, zodat het publiek goed zicht had op de wedstrijd.

De prijsuitreiking viel zeker ook in de categorie “Anders doen”. Niet de WK2 van Team WK2, die in beide wedstrijden als eerste over de finish kwam, kreeg de 1e prijs. In plaats daarvan kreeg de ST48, die zelfs beide wedstrijden niet binnen de gesteld tijd finishte , de 1e prijs. Voor het klassement kreeg iedere jol uiteraard wel zijn zelf verdiende punten.

Na een bijzonder geslaagd en gezellig weekend, ook door de feestelijkheden van de Visserijdagen, voeren de jollen op zondag weer naar hun thuishavens.

Mede door de sponsors: Firma De Groot, supermarkt Coop Stavoren, Visserijvereniging Ons Belang en K.G. Wolthuis voor het beschikbaar stellen van de schuur, werd het een zeer geslaagde zeildag.