Met droog en zonnig weer werden te Oudega SWF op 18 juni 2022 de zeilwedstrijden voor Staverse jollen gehouden. In totaal tien jollen zeilden mee, verdeeld over twee klassen, namelijk 8 open vissermanjollen en 2 kajuitjollen. Met een matige noorderwind beloofde het een mooie dag te worden.

Het palaver met koffie was om tien uur op camping de Bearshoeke. Om 11.10 uur klonk het startschot voor de eerste wedstrijd. In deze wedstrijd werd gekozen voor 3 rondes. Het was dringen op de startlijn maar de ST 79 wist als eerste over bakboord te starten gevolgd door de HL 77 en de WK 2. De ST 79 wist de hele wedstrijd de koppositie te houden. Helaas viel de wind weg in de tweede ronde.

De winnaar van de eerste wedstrijd was de ST 97 nummer 1, de WK 2 nummer 2 en nummer 3 de ST 63. Bij de kajuitjollen werd de Bram nummer 1 en de Rackert nummer 2

Na de lunch op camping de Bearshoeke klonk 14.25 uur het startschot voor de tweede wedstrijd. Bij deze wedstrijd werd er gekozen voor twee rondes. Doordat de wind aanhaalde was het weer drukken en dringen op de startlijn. Nu ging als eerste de WK 2 over de startlijn gevolgd door ST 79 en de ST 16. Na een spannend kruisrak wist de ST 79 de koppositie weer te pakken. Na twee intensieve rondes wist ook nu weer de ST 79 met de WK2 als tweede op zijn hielen als eerste te finishen. Als derde kwam geheel onverwacht de ST 60 over de finish. De winnaar van de tweede wijdstrijd was wederom de ST79, met als nummer 2 de WK 2 en de ST60 nummer 3. Bij de kajuit jollen finishte de Bram weer als eerste en als tweede kwam de Rackert over de lijn.

Over twee wedstrijden in de open klasse werd de ST 79 van schipper Ivor van Klink nummer 1, de WK 2 van schipper Richard Claus nummer 2 en de ST 60 van schipper Henk de Roos nummer 3.

Over twee wedstrijden in de kajuitklasse werd de Bram van schipper Auke-Ton van Hilten nummer 1 en de Rackert van schipper Gerbrand Gaaff nummer 2.

De aanmoedigingsprijs over alle jollen ging naar de Rackert en krijgt een speciale plek op Texel. De stand van het klassement, na drie wedstrijden vind je op deze pagina.