Voeg je koptekst hier toe

Op 11 september 2021 is het UITfestival in Workum

Op deze dag tonen wij een film die wij zelf hebben bedacht en gemaakt. 

Het thema is: BUITENBEENTJES

 

Deze film moet nog gemaakt worden. De eerste ideeën zijn al door de Jonge Vissers zelf bedacht tijdens een brainstorm in de werf. Alle geweldige aantekeningen en ideeën zijn bewaard en daarvan heeft Joukje een begin gemaakt van een verhaaltje. 

Maar een verhaal alleen is niet genoeg voor het maken van een film. We hebben ook een filmscript nodig waarin alle losse scenes van de film uitgeschreven zijn. In het script staan ook alle praktische dingen zoals: de rollen, plaats, wat, attributen en wanneer we gaan filmen. 

Onderaan deze pagina kun je het filmscript lezen en de schetsen die erbij gemaakt zijn zien. Deze wordt zo nu en dan ook geupdate. 

De rollen moeten ook nog worden verdeelt.


Aankomende donderdag 26 augustus hebben we een eerste filmmoment in de planning staan. 

Met de zeilwedstrijden in Hindeloopen op zaterdag 4 september willen we ook graag filmen tussen de wedstrijden door. Dan zijn er veel mooie oude scheepjes bij elkaar! Dit is een week voor het UITfestival. 

Joukje gaat de film editen, daar heeft ze dan nog een kleine week de tijd voor.

 

We hebben nog een goed plot/einde nodig voor het verhaal en een TITEL. Alle ideeën zijn welkom in de Whatsapp groep!

HET VERHAAL [SYNOPSIS]

Titel moet nog verzonnen worden…

 

Heel lang geleden, ergens rond 1900, is er een vissersgezin die moeten overleven van de visserij. Iedereen in het gezin helpt mee. De zonen vissen ook. Een van de jongens wil helemaal geen visserman zijn. Hij droomt ervan om molenbouwer te worden. In zijn bedstee heeft hij stiekem allemaal boeken en plaatjes van molens. Als hij op de zeedijk zit met een grassprietje in zijn mond leest hij een boek over molens, krijgt hij een draai om zijn oren en wordt meegesleept om het water op te gaan met een vissersboot. Het is hard werken…

 

 

In het nu…Er zit een jongen tv te kijken. Hij ziet op het grote LCD scherm de zee en oude schepen. Op dat moment hoort hij zijn broer/zus schreeuwen “mag ik chips?” Moeders reageert: “tuurlijk!”. Hij ploft neer op de bank naast zijn broertje met een zak chips . Hij/zij zegt gelijk: “owww, ouwe meuk” en zapt naar een andere zender [iets moderns]. Maar hij/zij luistert eigenlijk helemaal niet naar de tv. Ondertussen hoor je appgeluidjes. De jongen wil graag ontsnappen aan deze wereld en droomt van de zee en visserij. Hij besluit achter een laptop een briefje te typen. Hij print het uit, stopt het in een flesje en…

 

…Als ze de netten binnenslepen ziet hij iets in de netten glimmen. Het is een flesje. Hij steekt het snel in zijn zak. Thuis aangekomen verstopt hij zich in zijn bedstee. Hij ziet dat er een briefje in het flesje zit. Hij leest het briefje en voelt dat hij niet het enige buitenbeentje is. Met papier en een kroontjespen schrijft hij terug, stopt het in het flesje en fiets gauw naar het strandje bij de zeedijk. Daar gooit hij het flesje de zee in.

 

…op het zelfde strandje horen we keiharde muziek en app-geluidjes. We zien windmolens in de verte. Een groepje jongeren liggen op een strandlaken met de rug naar de zee toe. Een van de jongens tuurt naar de zee met een grassprietje in zijn mond. Ook nu wil hij weer ontsnappen aan de situatie. Hij wil varen en vissen. Dan ziet hij het flesje aanspoelen. Hij pakt het flesje en leest de tekst. Hij leest over de ST48 [of HL90]. Met zijn mobiel zoekt hij informatie over dit scheepje. Dan pakt hij snel zijn fiets en fietst naar de haven. Tussen de witte zeiljachten ligt een oud scheepje…

 

HELP! Het plot moet nog verzonnen worden! 

🙄 🥸 🧐 😬

 

FILMSCRIPT & PLANNING

STORYBOARD

Storyboard getekend door Joukje Bouma, 2021

Film: De Tijdzeiler