Het stond al een tijdje in de planning om een korte film te willen maken met elkaar. Het UITfestival in Workum was daar het perfecte moment  en podium voor en het thema “Buitenbeentjes” konden wij ons helemaal in vinden. Na een dikke brainstorm kwamen er al veel ideeën bovendrijven. Het zou een spannende film moeten worden, over tijdreizen, over met één been in de moderne wereld en het andere been in de wereld van toen er nog geen motoren waren, geen smartphones, geen zakken chips, geen windmolenparken. Een tijd waarin er hard gewerkt moest worden voor een brood op tafel en waar de wereld draaide op wind en spierkracht. 

Na diverse opnames, bijvoorbeeld tussen de zeilwedstrijden door, kwamen daar de montage uurtjes. En vervolgens het opbouwen van ons eigen filmhuis in de oude scheepstimmerwerf de Hoop. Het was echt heel erg gezellig met elkaar en iedereen heeft zich flink ingezet! We hebben daarnaast genoten van het pop-corn bakken op vuur, en van het enthousiaste publiek! En natuurlijk onze vreugde delen met onze buren “Jeugdtheatergroep SWIT”. Zij voeren prachtige voorstellingen op in de werf-tuin naast ons en onder de leugenbank. 


Bekijk hieronder een aantal foto’s. De film zelf geven we nog niet openlijk weg. Deze gaan we op een later moment nog ergens anders draaien. 

Dit is het storyboard van de film:

FOTO'S

Van de making-of, de premiere en het evenement zijn er een aantal foto’s gemaakt.